Dr. Malte Hozzel, osnivač i vlasnik firme Ayus, uvek je imao dva životna cilja: istraživanje prirode svesti i istraživanje same prirode. Ti ciljevi su ga odveli na putovanja kroz mnoge zemlje širom celog sveta, gde se upoznao s mnogim tradicionalnim isceliteljima i čuvenim praktičarima Ayurvede. Tokom tog vremena eterična ulja su postala njegov glavni interes. Osnovao je Ayus 1989. godine. Liniju eteričnih ulja nazvao je «Oshadhi», što na jeziku starih Indijaca znači lekovita biljka. Do danas je njegov neumorni entuzijazam i interes za lekovite biljke ostao isti. Tokom poslednjih 25 godina dr.Hozzel je proputovao svet u potrazi za najboljim i najčišćim uljima, te do sada uspostavio snažne veze s više od 100 uzgajivača lekovitih biljaka sirom celog sveta. Ti uzgajivači su posvećeni mudrom i razboritom tretiranju tla i pokazuju veliko poštovanje prema prirodi i ljubav prema biljkama. Mnogi od njih rade na isti način kao i njihovi očevi i dedovi, često koristeći tradicionalno oruđe od nerđajućeg čelika ili bakra, što omogućuje optimalne uslove za potpunu aromu eteričnih ulja i održavanja aktivnih sastojaka. Taj “lov na blago” za najboljim eteričnim uljima stalno traje i nikada se neće završiti. Godine istraživanja aromaterapije su kulminirale selekcijom od više od 500 eteričnih ulja. Očigledno je da je potrebno imati vrlo opsirno znanje celog tržišta kako bi se stvorili toliko jedinstveni proizvodi.

Dr. Hozzel ovako objašnjava svoju motivaciju: Naš cilj je uvijek bio jednostavan: stvoriti i distribuirati eterična ulja koja se ističu svojom čistoćom. Čarolija Oshadhi eteričnih ulja- njihova neverovatna terapeutska učinkovitost i miris- potiče od samih biljaka. Ono što smo dodali- a to je naša najjača strana- jeste naše razumevanje. Trudimo se osigurati da svaki proizvod sadrži informacije i isceljujuću moć biljke u svom najčišćem obliku. Predivno je da ta moć može biti dostupna u maloj bočici: tako jednostavno, uredno i lepo.

U Francuskoj, zemlji tradicionalno poznatoj kao vodeći svetski proizvođač kvalitetnih eteričnih ulja, Oshadhi ulja su postala oznaka za vrhunski kvalitet.

Mada je dr. Hozzelu prioritet kvaliteta i odgovarajući hemijski sastav eteričnih ulja što se dokazuje plinskom kromatografijom, njemu je kao učitelju transcendentalne meditacije i praktičaru Ayurvede naravno vrlo važan i energetski aspekt eteričnih ulja. Iz tog razloga, u Ayusovom skladištu eteričnim uljima se pušta meditativna muzika jer se veruje da ona nisu samo puka mešavina hemijski sastavnica, već da sadrže određenu energiju koju treba podržati. Isto tako, sva Oshadhi ulja se pune ručno, kako elektromagnetsko zračenje uređaja za punjenje ne bi uništilo njihova suptilna svojstva.

Ono što čini Oshadhi vrhunskim proizvodom je kombinacija znanja uz moderne postupke analize eteričnih ulja i poštovanje njihove dragocene energije. Naša potraga za čistoćom i ekološkim balansom u području eteričnih ulja je zadatak koji zahteva energiju i predanost, ali to je jedini način da se osigura mesto za aromaterapiju u ljudskoj svesti o prirodi i njenoj neverovatnoj moći isceljivanja za mnoge nadolazeće generacije.