ECOCERT SERTIFIKAT

ECOCERT je inspekcijska i sertifikaciona institucija zvanično akreditovana da verifikuje da organski proizvod ispunjava propisane Evropske, Američke i Japanske standarde. Sertifikat ECOCERT je sistem kontrole i sertifikacije organske proizvodnje bez upotrebe hemije, koji je 2003. izdao svoj  standard za prirodnu i ekološku kozmetiku.
Standard Ecocert dozvoljava dva načina proizvodnje kozmetičkih proizvoda. Da bi proizvod dobio oznaku sertifikat EcoCert mora biti ''prirodan'' ili ''prirodan i ekološki''. Da bi proizvođač dobio sertifikat za "prirodni i ekološki" kozmetički proizvod  95 % sastojaka mora biti iz sertifikovanog ekološko uzgoja, a ako želi imati sertifikat za "prirodni" kozmetički proizvod, on mora sadržavati najmanje 50% sastojaka iz sertifikovanog ekološkog uzgoja.
U proizvodima nije dozvoljena upotreba etoksiliranih sastojaka, glikola i parabena niti sintetičkih mirisa. Proizvodi ne smeju biti testirani na životinjama. Deklaracije moraju biti napisane tako da ih potrošač razume, sa međunarodnom nomenklaturom kozmetičkih sastojaka INCI.